Dé 3 schadelijkste stoffen in haarproducten

De meeste mensen kopen haarproducten zonder er al te veel bij stil te staan wat er eigenlijk allemaal in zit. Dit is niet bepaald verstandig, sommige stoffen kunnen namelijk erg slecht zijn voor je haar. Aangezien nog niet iedereen bekend is met deze stoffen hebben we besloten om de meest schadelijke stoffen in haarproducten voor jou op een rijtje te zetten!

  • Parabenen – deze stof is erg slecht voor je haar. Parabenen zijn ook wel aan te merken als speciale chemische stoffen die jouw shampoo langer mee laten gaan. Deze stof is mogelijk slecht voor de gezondheid. Zo wordt verondersteld dat deze stoffen een nadelige invloed hebben op de aanmaak van oestrogeen. Dit zou mogelijk zorgen voor een hoger risico op borstkanker, al is hier nog meer onderzoek naar nodig om dit echt met zekerheid te kunnen zeggen.
  • Sulfaten – sulfaten zijn stoffen die je ook liever niet in je shampoo wilt hebben. De sulfaten bestaan uit een combinatie van zouten of esters van zwavelzuur. Hoewel deze stoffen bedoeld zijn om je haar te ontvetten kunnen ze er voor zorgen dat je last krijgt van een schilferige hoofdhuid. Dit is met name zo bij de sulfaten die zijn aan te merken als agressief. Heb je een gevoelige hoofdhuid dan kan je producten met sulfaten beter links laten liggen.
  • Siliconen – als laatste zijn er nog de siliconen. Deze stof wordt gebruikt om je haar net even wat makkelijker te kammen te maken. Een nadeel is alleen wel deze stoffen ervoor zorgen dat je haar bedekt wordt. Dit kan zorgen voor slap en futloos haar, net wat je juist niet wilt hebben. Mogelijk kunnen siliconen er zelfs voor zorgen dat je jouw haargroei belemmert. Een stof die je niet echt in je haar wilt hebben.

Als het mogelijk is raden wij je aan om echt te kiezen voor haarproducten die geen bovenstaande stoffen of ingrediënten bevatten. Dit is niet alleen een stuk beter voor je haar, maar ook nog eens een stuk duurzamer. Dit maakt het mogelijk om jouw haar op dé best mogelijke manier te onderhouden.

Daarom werken wij alleen maar met producten zonder de bovenstaande ingrediënten