Professionele medewerkers

Veel expertise

Warme en gezellige omgeving

Aandacht voor iedereen

Baard modellen

De baard kan jaloersmakend zijn, wanneer jij je buurman met een volle baard ziet en jij niet verder komt dan wat plukjes, dan is dat behoorlijk frustrerend. Om ervoor te zorgen dat er voor iedere man een baard is, laten wij verschillende baard modellen zien, die jij kan rocken als een man.

Welke baard kies ik?

Heb jij een baard of ambieer jij een baard, dan zijn er veel verschillende baard modellen voor je. Maar welke kies jij, dat hangt af van verschillende punten. Heb jij een volle baardgroei, hoe is je gezichtsvorm en nog meer. Daarnaast moet je hem ook verzorgen. Omdat niet iedereen hier inzicht in heeft, hebben wij de verschillende baard modellen op een rijtje gezet en tips voor het verzorgen ervan.

De korte lange baard

Deze baard neemt de vorm van het gezicht aan. De lijnen zijn strak op het gezicht, wat zorgt voor een mooi contrast met de rest van de baard. Daarnaast is de onderkant een stukje langer, hou hem tot ongeveer 5cm lang voor het mooiste contrast. Dit is één van de stijlvolste baard modellen wat betreft het overloop in lengte van de haren.

 

Voor wie is deze baard?

Voor de behaardere mannen onder ons. Deze stijl werkt enkel bij een volle baardgroei. Wanneer jij enkele plukjes op je gezicht hebt zal dit je niet ten goede komen. De baard is perfect om een kleine of dubbele kin te verbergen. Ook mensen die een wat ronder gezicht hebben kunnen deze optisch langer laten lijken door deze baardvorm.

Hoe krijg je deze baard
Geduld. Wie deze baard wilt zal minstens een aantal maanden moeten wachten tot hij op de gewenste lengte is.

Zorg ervoor dat gedurende deze tijd je geen haren verliest tussen de kin en nek. Deze haren zijn namelijk de basis van de volle baard. Zorg wel dat je de wangen trimt waar de baardgoei hoog is. Zodra de baard op juiste lengte is, dan is het tijd voor de juiste verzorging. Gebruik shampoo eens in de paar dagen, zodat de baard zijn vocht behoudt en je minder last hebt van schilfers.

De korte baard

Wil je net iets meer dan stoppels? Of heb je een vervelende baas die het niet toelaat dat jij met een lange baard op de werkvloer verschijnt. Dan is de korte baard jouw baard.

De korte baard is een veelzijdige look die bij de meeste kapsels zeer goed staat. Daarnaast is deze baard veel makkelijker te onderhouden, dan een lange baard. De vorm volgt de hoeken van het gezicht, waarbij op de wangen de baard 1 cm lang is. Waar de baard de kin raakt is deze 1.5 cm voor een meer mannelijke vorm. Daarnaast is dit de baardlengte die vrouwen het aantrekkelijkst vinden, reden genoeg om hem te laten staan.

 

Voor wie is deze baard?

Het is voor de man die niet al te veel werk wil aan zijn baard. Het is belangrijk dat je een volledige baardgroei hebt om gaten en oneven lijnen te voorkomen.

Hoe krijg je deze baard

Goed nieuws! Deze baard heb je binnen een maand. Het eist wel wat onderhoud als deze in volle bloei is. Je zult wel bijna wekelijks langs ons moeten of thuis een goede set aan trimmers hebben om de baard bij te werken.

De snor

Snorren zijn cool. Snorren zijn gezond. Snorren zijn mooi. Kijk, dat zijn al drie redenen om een snor te laten staan. En snorren zijn ook nog eens goed voor de wereld. Je draagt hem gladgeschoren of met een goed verzorgde baard.

 

Voor wie is de snor?

Wie een goede snor wil, heeft geduld nodig. De snor past bij de meeste mannen en kent een tal van variaties die je kunt aanpassen naar eigen smaak. De snor moet wel passen bij jouw persoonlijke stijl, maak hierin de juiste afweging.

Hoe krijg je de snor

Geduld. De beste manier is om de snor een aantal maanden te laten groeien. Trimmen doe je nooit boven de lippen, maar enkel langs de zijkanten. Je gebruikt een kammetje om de snorharen in de juiste richting te kimmen en zo nu en dan een beetje wax om hem in vorm te houden.

De stoppelbaard

De verzorgde eendagsbaard zoals die van Tom Ford en George Clooney is populairder dan ooit.

 

Voor wie is deze baard?

Voor iedereen, is dat nog eens simpel. Iedereen die een beetje baardgroei heeft kan hem laten staan. Wanneer je geen zin hebt in veel onderhoud of je mag gewoon geen grote baard op je werkplek, dan is de stoppelbaard de baard voor jou.

Hoe krijg je de stoppelbaard

Laat je haar groeien tot ongeveer 5mm, waar je vervolgens iedere dag met een trimmer van tussen de 3mm-5mm overheen gaat. Maak gebruik van de botstructuur in het gezicht, dit zijn namelijk de lijnen die je aanhoudt bij het gladscheren van de wangen en keel. Trim dus tegen de haartjes in.