Professionele medewerkers

Veel expertise

Warme en gezellige omgeving

Aandacht voor iedereen

Wat je vooral niet moet doen!

Voor een goede look is het juiste kapsel van vrij groot belang, daar is iedereen zich waarschijnlijk wel van bewust. Er zijn vele verschillende haar typen en ook de vorm van je gezicht is iets waar je rekening mee moet houden. Verder kun je natuurlijk prima experimenteren of juist voor één van de klassieke kapsels gaan. Hoe dan ook, een aantal fouten verpesten elk kapsel. Wij vertellen wat je eigenlijk niet zou moeten doen met je haar.

Te lang haar

Het kan heel mooi zijn, lange lokken die je doen lijken op een Italiaanse charmeur of meer op een ruige Viking. Maar vaak genoeg is het in de praktijk heel wat minder mooi. Daarnaast vergt het ook heel wat geduld en doorzettingsvermogen, wanneer je haar laat groeien kom je namelijk altijd in een overgangsfase. In deze tijd kun je eigenlijk niet zoveel met je kapsel, en daar moet je doorheen. Verder moet je het goed onderhouden, het op de juiste manier stijlen en het goed wassen. Dan kan het het er zeker goed uitzien. Doe dit wel alleen als je nog een volle bos haar hebt, als je kalend bent is lang haar absoluut geen goed idee.

Kapsels kopiëren

Soms zie je filmsterren, muzikanten of beroemde sporters voorbij komen en denk je: dat kapsel wil ik ook. Echter is de kans heel klein dat je hetzelfde haar type hebt. En ook je gezicht is waarschijnlijk iets anders. Wat een beroemdheid super goed kan staan, kan bij jou totaal de plank misslaan. Wij raden dan ook aan om de foto mee te nemen en in gesprek te gaan of dit gaat passen of door middel van aanpassingen het kapsel toch beter zou staan. Het kan ook zijn dat wij het afraden in verband met verschillende aspecten zoals: kruinen, dikte van het haar, lengte van het haar of vorm van het hoofd.

vertrouwen op zogenaamde wonder producten

Sommige producten beloven alles in één keer op te lossen en zijn dan ook nog eens prima te betalen. Dit lijkt te mooi om waar te zijn. En we kunnen je wat vertellen… dat is het ook. Wondermiddelen bestaan niet. Twee in een shampoos en dat soort zaken werken maar zelden. Shampoo en conditioner zijn twee verschillende dingen, die twee verschillende uitwerkingen op je haar hebben. Dit kan helemaal niet tegelijk, omdat dat elkaar zou tegenwerken. Kies ook hier voor de juiste producten en ga voor kwaliteit. Dit is wellicht iets duurder, maar dat is het zeker waard.

Bang zijn om te veranderen

Een aantal kapsels zullen nooit uit de mode gaan en werken altijd. Maar er zijn kapsels die een tijdje in de mode zijn geweest en die op een gegeven moment ook weer uit de mode raken. Ben dan ook niet bang om van kapsel te veranderen als het niet meer kan of het je niet meer staat. Stijl, waaronder ook zeker haarstijl, gaat in een bepaalde cyclus. Kapsels uit de jaren ’90 komen weer terug en sommige kapsels verdwijnen (tijdelijk) uit het straatbeeld.

 

Op zoek naar nieuwe inspiratie? Deze herenkapsels gaan nooit uit de mode.

 

Te veel van een product gebruiken

Dit heeft iedereen waarschijnlijk wel eens gedaan en ook iedereen kent wel iemand die het doet. Zoveel gel, wax of wat dan ook gebruiken dat het er totaal niet meer natuurlijk uitziet. Het haar wordt zo hard of plakkerig dat het bijna eng is. Eigenlijk is het simpel, less is more. Kies het juiste product, vraag ons om advies, en onderzoek hoe je dit het beste kunt gebruiken. En start dan met een klein beetje, als het niet voldoende is kun je de volgende keer wat meer gebruiken. Zo ontdek je vanzelf wat werkt en kun jij je kapsel op een mooie manier onderhouden.

het heeft in eigen hand nemen

Dit kun je vaak vrij snel zien, mensen die een wat aparter kapsel of vreemdere kleur hebben. Of ze hebben een vriend of vriendin laten knippen of ze zijn zelf aan de gang gegaan. Hoewel het goed is om zelf actie te ondernemen in het leven, raden we dat op dit gebied toch echt af. Niet voor niets doen kappers een opleiding en hebben ze veel ervaring. Dus knip jezelf niet en laat het ook niet iemand anders onervaren doen. Maak gewoon online een afspraak bij ons