Micro Haar Pigmentatie (mhp)

Professionele medewerkers

Veel expertise

Warme en gezellige omgeving

Aandacht voor iedereen

Wat zijn Micro haar pigmentatie precie?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is micro haar pigmentatie géén chirurgische ingreep. De behandeling wordt onder meer toegepast om haaruitval te camoufleren en eventuele littekens te verbergen.
Met een zeer dunne en snel op-en-neer bewegende (niet holle) naald worden kleine “micro-dots” (minder dan 1 mm) onderaan in de eerste huidlaag (epidermis) gepigmenteerd. Het resultaat is een kopie van zeer kort geschoren haren (stoppels). Als je deze pigmentatie over de hele scalp (hoofdhuid) toepast ontstaat er een “gemillimeterde look”.
Deze techniek maakt het ook mogelijk om littekens en verschillende vormen van Alopecia te camoufleren. Ook openliggende kruinen en scheidingen kunnen worden opgevuld.
Tevens kan de dichtheid tussen de echte, nog aanwezige haren verkleint worden. Zo kan er een consistent geheel gemaakt worden over het gehele hoofd of baardgebied.
Micro Haarpigmentatie kan enerzijds een alternatief zijn voor een haartransplantatie, pruik, haarstuk of ander haarsysteem. Anderzijds kan het een aanvulling bieden op deze oplossingen.

Voortekenen van de haarlijn

Voor de behandeling starten we met het tekenen van de haarlijn. Pas als jij 100% tevreden bent, gaan we beginnen met het zetten van de “micro dots”.

Het zetten van de Micro Dots

Het zetten van de “Micro dots” gebeurd met een flinterdun (0,02mm) naaldje & pigment. De dots worden dus heel dun en op een speciale manier gezet zodat het uiteindelijke resultaat heel natuurlijk oogt! Zie het filmpje hier naast.

Het uiteindelijke resultaat

Hiernaast een voorbeeld van hoe een genezen resultaat eruit kan zien. Natuurlijk is er veel mogelijkheid in de vorm, en de intensiteit. Zo kun je gaan voor een ronde/rechte haarlijn, een strakke of natuurlijke haarlijn en een keuze voor een natuurlijke overloop of juist meer dichtheid. Dit wordt allemaal besproken tijdens het intake gesprek. De behandeling bestaat uit 3 sessies met telkens een rustfase van +/- 2 weken. Na de 3e sessie is het uiteindelijke resultaat zichtbaar. Dit behandel proces vraagt dus geduld!